torsdag 14 mars 2013

Grillad korv med snabbpicklade grönsaker och currymajonnäs

- Men måste du laga det här idag när jag inte är hemma sa R när han såg vad vi skulle äta till middag. Ja vad ska jag säga? Synd för dig men mer för oss. Nåväl nu finns det kvar till R imorgon. Fast han inte kunde hålla sig ifrån att ta en " förvärmare" innan restaurang besöket...

Ingredienser:
Korvar och korvbröd (marqueskorv, chipoltekorv och baguette fecille blev det för oss)

Currymajonäs:
1 litet syrligt äpple
½ tsk torkad dragon
2 dl majonnäs
1 tsk fransk senap
1 tsk curry
1 msk kapris

Snabbpicklade grönsaker:
400 g grönsaker i små bitar ( blomkål, morötter, rödlök)
1 dl ättikssprit (12%)
2 dl socker
3 dl vatten
1 tsk gula senapsfrön
1 lagerblad.

Gör så här:
Koka upp ättiksprit, vatten, socker, senapsfrön och lagerblad.
Lägg i grönsakerna i den varma vätskan och låt grönsakerna svalna i lagen.
Hacka äpplet. Blanda majonnäs, senap, curry och kapris. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite socker.

Bon appétit!