Ingredienser:
Rökt lax i skivor
sallad
Gott surdegsbröd
Pocherade ägg:
4 ägg
vatten, salt och ättika
Hollandaissås:
250 smör
2 msk vitbalsamvinäger
3 äggulor
½ citron, saften
salt och peppar
Så här gör man:
Såsen:
Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa ihop vinäger och äggulor i en rostfriskål eller i en glasskål. Ställ skålen i ett vattenbad. Låt vattnet börja koka medan du vispar hela tiden. Sänk temperaturen så det inte stormkokar.
Vispa tills blandningen tjocknar.
Tänk att jag hamnade på ett mobilkort igår! |
Pochera ägg
Värm vatten i en stor kastrull häll i en skvätt vinäger och salta.
Knäck ägget i en kopp. Gör en virvel i kastrullen och ta koppen och sänk ner ägget försiktigt.
Låt det koka 4 minuter
Låt ägget rinna av på ett hushållspapper.
Mackan:
Stek eller grilla brödet.
Lägg på sallad och rökt lax. Toppa med det pocherade ägget och ha såsen bredvid eller på.
Bon appétit!