Det här är ett riktigt helgmums! Receptet är att man får en pilgrimsmussla per person men jag älskar pilgrimsmusslor så jag slog till med tre var. Det blev väldigt mäktigt och gott och jag orkade inte så mycket till varmrätt. Men vad gör väl det. Glömde också att köpa koriander så jag gör det här rätten snart igen och då kommer den vara ännu godare!
Ingredienser:
4 pilgrimsmusslor
2 tsk sesamolja
1 tsk sesamfrö
flingsalt och nymald peppar
Sallad:
2 skivor rökt lax
½ mango
4 körsbärstomater
1 salladslök
2 msk hackad koriander
1 lime, pressad
Sesam-vingärett:
2 tsk sesamolja
1 tsk soja
½ tsk honung
1 lime pressad
Så här gör man:
Vispa ihop vinägretten
Tärna lax och mango. Klyfta tomterna, skiva löken fint.
Blanda med limen och blanda i koriandern.
Lägg salladen på små fat eller skålar
Stek pilgrimsmusslorna i sesamoljan.
Salta och peppra och strö över sesamfrön.
Ta musslan och lägg den på salladen.
Fördela vinägretten.
Bon appétit!