måndag 1 april 2013

Sparris med Sause Mousseline



När jag tittar ut ser det så skönt ut men vinden blåser kallt och det är bara 5 grader. Vintervädret biter sig fast men i helgen kom iallafall ett säkert vårtecken. Färsk fransk sparris i butiken och i år hade de även grön sparris!Dock så är det inga små späda sparrisar utan de är stora kraftiga så mycket får skäras bort. Till påsk så är det tradition att äta färsk sparris med mousseline sås till förrätt och lamm till huvudrätt. Så det åt även vi igår. Sause mousseline är hollandaisesås som blandas med vispad grädde. Fluffigt och mycket gott.

Ingredienser:
2 äggulor
1 ½ msk vit balsamvinäger
100 g smör
Pressad citron, salt och peppar
1½ dl grädde
Sparris

Så här gör man:
Skira smöret och ställ det att svalna.
Vispa ihop äggulor och balsamvinäger. Ställ skålen i ett vattenbad och vispa medan vattnet blir varm. Ta bort skålen när såsen börja tjockna.
Vispa i det smälta smöret.
Smaka av med salt, peppar och pressad citron.
Låt såsen svalna.
Vispa grädden och vänd ner i den avsvalnade såsen.
Koka sparrisen i lättsaltat vatten.
Ät och njut!

Bon appétit!