måndag 29 april 2013

Överrasknings Apero av rester


Hemma igen två dagar innan det blir på resande fot igen. R och jag passade på att springa på favvostället Lac Saint-Nicolas och dröm om vår förvåning när vi kom hem och möttes av den här överraskningen. Våra fina barn hade förberett en apero av rester i kylskåpet. Så påhittigt och kreativt! Vackert och supergott var det också. 
Rester som fanns i kylskåpet:
röd pesto
vitlöksstekta räkor
en burk oliver
1 citron
1 lime
äpple
creme fraiche
compte ost
parmesanost

Det här fick vi:
Salta kex med:
röd pesto toppat med sesamfrön och persilja
Vitlöksfrästa räkor med senapsfrön och citronmeliss. 
Finhackade gröna oliver smaksatta med några droppar olivolja och citron, garnerat med citronskal och timjan.
Parmesanchips:
Riven parmesan
Som barnen hade rivit små högar av på bakplåts papper och grillat i ugnen i 225 grader i 3-5 minuter.
Man fick kontrollera färgen var 30 sekund enligt lilla H.
"Limesmofs" med äpple:
Hackat äpple toppat med en kräm av creme fraiche blandat med rivet limeskal och socker.
Mini toast:
Små toastar med smör och comte ost grillat i ugnen.

Bon apero!