Ingredienser:
175 g mjukt smör
1 tsk bakpulver
1 ½ del strösocker
2 ½ dl mjöl
1 dl mandelmjöl
1 tsk vaniljextrakt
Skal från 2 citroner
Juice från 3 citroner
2 stora ägg
Rörsocker till topping
Så här gör man:
Sätt ugnen på 180 grader.
Klä en plåt ca 20x20 cm med bakplåtspapper.
Vispa ihop smör, bakpulver, strösocker, mjöl, mandelmjöl, vanilj, ägg och citronskal. Tillsätt hälften av citronjuicen. Vispa allt till en smidig smet och häll smeten i plåten.
Grädda i ugnen 25-30 minuter
Stjälp upp kakan på ett galler och låt den svalna.
Skär i bitar. Häll upp socker på en tallrik och citronsaften i en skål.
Doppa varje bit snabbt i citronsaften och sedan i sockret.
Låt det torka så toppingen blir krispig.
Bon appétit!