torsdag 11 april 2013

Citronrutor

 Även om inte solen vill titta fram så är det skönt med en promenad. Kaffe och något gott förgyller det mesta och vi han precis med promenad och fika innan regnet började falla. Nu sänker mormor och morfar skepp med lilla H som är hemma på lunch. Lilla H beställde lunch: morfars och lilla H´s favorit, stekt fläsk och makaroner. Är dom gourmander eller gourmeter???

Ingredienser:
175 g mjukt smör
1 tsk bakpulver
1 ½ del strösocker
2 ½ dl mjöl
1 dl mandelmjöl
1 tsk vaniljextrakt
Skal från 2 citroner
Juice från 3 citroner
2 stora ägg
Rörsocker till topping

Så här gör man:
Sätt ugnen på 180 grader.
Klä en plåt ca 20x20 cm med bakplåtspapper.
Vispa ihop smör, bakpulver, strösocker, mjöl, mandelmjöl, vanilj, ägg och citronskal. Tillsätt hälften av citronjuicen. Vispa allt till en smidig smet och häll smeten i plåten.
Grädda i ugnen 25-30 minuter
Stjälp upp kakan på ett galler och låt den svalna.
Skär i bitar. Häll upp socker på en tallrik och citronsaften i en skål.
Doppa varje bit snabbt i citronsaften och sedan i sockret.
Låt det torka så toppingen blir krispig.

Bon appétit!