tisdag 2 april 2013

Forell i ugn med sparrissalsa

Jaha, nu är påsken redan slut och vardagen kom fort tillbaka. Kvar finns bara bilderna i kameran som berättar om vad vi åt. Men det är bara tre veckor kvar innan det är vårlov =)

Ingredienser:
Forell eller lax 150-200 g / person
Grön sparris
Rivet skal av 1 citron
Grovt riven parmesan
Citron-olivolja
Salt och peppar
Sås till fisken tog jag det som blev kvar av mousseline-såsen men jag tror även att den här honungs och gräslöks-såsen hade passat.

Så här gör man:
Värm ugnen till 150 grader. Salta och peppra fisken och sätt en termometer i den tjockaste delen.
Låt fisken stå inne tills max 52 grader, ta ut fisken och se att temperaturen fortsätter upp till 54 grader.
Koka sparrisen i lättsaltat vatten.
Riv parmesanen grovt. Fin riv skalet på en citron. Skiva sparrisen i mumsbitar.
Blanda parmesan, citron och sparris i en skål. Häll på lite citron-olivolja.
Bre ut blandningen på laxen och servera med lämplig sås och potatis.
Bon appétit!