fredag 16 januari 2015

Kronärtskockrcreme med parmaskinka på endiveblad



Äntligen fredag och vad passar bättre än lite drinktilltugg?
Är man lite känslig som jag för beskt så gör man bäst i att lägga endivebladen i kallt vatten en stund. Men det är ju jag som är det, för R spela det ingen som helst roll....? Fast han kan ju åt andra sida tänka sig att dricka campari också...burr

Ingredienser 16 st:
2 endiver
8 skivor parmaskinka
Creme:
1 burk kronärskockshjärtan 
1 vitlösklyfta
½ dl sötmandel
½
dl olivolja
1 dl parmesanost
½ citron (saften)
½ tsk sambal oelek.

Gör så här.
Dela endiven och lägg bladen i kallt vatten.
Mixa samtliga ingredienser.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg en klick på varje blad.
Toppa med en halv parmaskinkbit.

Eet smakelijk!