onsdag 19 juni 2013

Madeleines marbrées

Har utvecklat ett begär på madeleines under min tid här i Frankrike... Förmiddagskaffet smakar ju så mycket godare med något litet sött till... Förut har jag gjord madeleines med citronsmak med nu blev det med mandel, vanilj och choklad. Inte så dumt det heller. 

 Ingredienser:

100 g mjöl
50 g mandelmjöl
1 tsk bakpuver
3 ägg
80 g socker
1 nypa salt
125 g smör
1 tsk vanilj extrakt
1 tsk cacao

Gör så här:

Vispa ägg och socker till sin dubbla volym (jättepösigt med andra ord)
tillsätt mjöl, bakpulver och vanilj extrakt rör om försiktigt så det blandas. Låt smeten stå i 1 timme.
Smält smöret . Tillsätt försiktigt i smeten, obs smöret får inte vara för varmt.
ta 1/3 av smeten och blanda i cacaon.
Låt smeten stå ytterligare 1 timme!!
Värm ugnen till 200 grader.
Fyll formarna 3/4 + 1 tsk chokladsmet i varje.
Blanda rund varje form med en gaffel.
Baka av i 8 minuter.

Bon appétit!