fredag 1 augusti 2014

Tiramisu med rabarber

Idag är det årligt härligt släktkalas hemma hos mina föräldrar!  Gårdagen ägnades åt att förbereda och så idag blir det bara bad, lek och mat i en härlig blandning. Till efterätt kommer det bli de här godingarna och dom är goda, för vi provsmakade igår.

Ingredienser till 20 st:
Kompott:
1 kg rabarber
2 1/2 dl socker
1 dl vitt vin
juice av en halv citron

Savoiardo kex (inte riktigt ett paket)

Tiramisu
4 äggulor
5 msk socker
500 gram mascarpone
3 dl grädde

Gör så här:
Skölj och skiva rabarbern.
Lägg rabarber, socker, vin och citronsaft i en kastrull.
Låt det koka ihop tills rabarbern är helt mjuk och det blir en kompott.
Låt kompotten svalna. 
Vispa äggulor och socker pösigt.
Blanda i mascarponen och rör till en jämn smet.
Vispa grädden i en annan bunke.
Vänd i grödden i äggsmeten.
Lägg komputten i glas.
Bryt sönder lite kex och lägg på.
Klicka över tiramisu-smeten.
Låt det stå i kylskåp över natten.

Ät och njut!