torsdag 28 augusti 2014

Nektarinsallad med halloumi mandel och pasta



I somras fick jag önskemål att bjuda på denna sallad som grilltillbehör.Jag hade helt glömt bort den men tydligen så hade inte den som ätit den gjort det.  Det var många år sedan jag gjorde den men vilken tur att jag blev påmind för den är ju så god. Och nu: Lena, Olle och Torbjörn finns receptet till er med.

Ingredienser:

1 halloumi
1 rödlök
3 nektariner
2½ dl risonipasta
blandsallad
1 påse rostade mandelspån
Salt, peppar
citronolivolja
vit balsamvinäger.

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningar på paketet och skölj av den med kallt vatten så den är helt kall.
Skiva halloumin och stek den i stekpannan i smör tills de är gyllenbruna.
Dra isär osten till mindre bitar.
Skiva rödlök i skivor
.Klyfta nektarinerna.
Blanda i en stor skål pasta, halloumi,lök,nektariner och sallad.
Häll över balsamvinäger och citronolivolja.
Salta och peppra.
Strö över mandelspånen.

Gott till allt grillat!