tisdag 11 mars 2014

Marockansk sötpotatissallad med granatäpple och fetaost

Nu drar ju grillsäsongen igång och vad är viktigare då än tillbehören? Jag beslutade mig för att göra en ny etikett som heter grilltillbehör. Klicka på den så får du röror, sallader och annat som passar till grillat.
Ett nytt och mycket gott tillbehör är denna ljumma sallad med smak av kanel, kardemumma, ingefära och koriander. Vad grillade vi till då? Jo vi åt karréspett till som jag marinerade i lika delar olja, soja och sweet chilisås. Mums men vad som helst hade varit gott till =)

Ingredienser till personer:
1 sötpotatis
2 små rödlökar
2 morötter
1 msk (lika delar kanel, kardemummakärnor, ingefära, koriander som du mortlar ihop)
olivolja
salt och peppar
100 g färsk spenat
50 g fetaost
½ granatäpple
vit balsamvinäger

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Mortla ingredienserna till kryddblandningen.
Dela morötter och sötpotatis i lika stora bitar.
Klyfta rödlöken. 
Blanda med kryddblandningen, lite olivolja, salta och peppra.
Bre ut på ett bakplåtspapper och baka av i ugnen i ca 40 minuter.
Låt grönsakerna svalna i 10 minuter.
Blanda grönsakerna med granatäppelkärnor, smulad fetaost och färsk spenat.
Ringla över lite balsamvinäger och njut!

Eet smakelijk!