Åter igen lite uppehåll på bloggen för favoritsysselsättningen... skidor! Love it, love it, love it. Denna gång St Anton med omgivningar och första gången i mitt liv en hel skidvecka med sol!!!
Nog om det och åter till mat. Vad kan jag säga? Laga det här, det är enkelt och gott! H sa att marinaden var till och med godare än när man äter på restaurang?? Är det inte alltid bäst hemma????
Ingredienser:
Trägrillspett
600 g kyckling filé
½ dl sweet chilisås
½ dl olivolja
½ dl soja
Jordnötssås:
Ca 4 cm färsk ingefära
1½ vitlöksklyfta
200 ml kokosmjölk
5 msk jordnötssmör
½ dl sweet chilisås
Tillbehör:
Stekta sockerärtor, haricovert och rödlök
Jasminris
Gör så här:
Blötlägg grillspetten.
Skär kycklingen i långa bitar.
Blanda ingredienserna till marinaden i en skål och låt kycklingen marinera i minst en ½ timme.
Värm ugnen till 225 grader.
Trä upp kycklingen på spetten och lägg dem på en plåt.
Grilla i ugnen ca 15 min
Såsen:
Riv ingefäran och vitlöken
Lägg den rivna ingefäran, kokosmjölken,jordnötssmöret och sweet chilin i en skål och mixa den slät.
Koka ris och stek grönsaker till.
Eet smakelijk!
Bästa busungarna!