Visst är det bra med efterrätter som går att förbereda, är jättegoda och inte kräver så mycket jobb. Det här är en sån efterrätt. Försvinnande goda!
Ingredienser:
125 g choklad ( ljus eller mörk, det som man gillar bäst)
2 äggulor
3 msk florsocker
Rivet skal från 1 apelsin
4 msk starkt kokat kaffe
3 dl vispgrädde
Lite färsk frukt till garnering
Gör så här:
Smält chokladen i en kastrull, lite försiktigt. Inte för varmt för då kan den bli grynig.
Låt den svalna något och rör i 2 äggulor, kaffe och rivet apelsinskal.
Ta en bunke och vispa grädde och florsocker.
Känn efter att chokladsmeten är riktigt avsvalnad.
Blanda försiktigt grädden med chokladsmeten.
Häll upp i skålar eller glas och ställ in i kylen minst 2 timmar.
Garnera med lite färsk frukt.
Eet smakelijk!