måndag 24 mars 2014

Chokladmousse med smak av apelsin och kaffe

Visst är det bra med efterrätter som går att förbereda, är jättegoda och inte kräver så mycket jobb. Det här är en sån efterrätt. Försvinnande goda! 

Ingredienser:
125 g choklad ( ljus eller mörk, det som man gillar bäst)
2 äggulor
3 msk florsocker
Rivet skal från 1 apelsin
4 msk starkt kokat kaffe
3 dl vispgrädde
Lite färsk frukt till garnering

Gör så här:
Smält chokladen i en kastrull, lite försiktigt. Inte för varmt för då kan den bli grynig.
Låt den svalna något och rör i 2 äggulor, kaffe och rivet apelsinskal.
Ta en bunke och vispa grädde och florsocker.
Känn efter att chokladsmeten är riktigt avsvalnad.
Blanda försiktigt grädden med chokladsmeten.
Häll upp i skålar eller glas och ställ in i kylen minst 2 timmar.
Garnera med lite färsk frukt.

Eet smakelijk!