torsdag 20 februari 2014

Spagetti med räkor, koriander, lime och gröna bönor

Ibland undrar jag om det är ätandet eller lagandet som är det bästa? För det är så mysigt att laga mat tillsammans. Man kan ju faktiskt både ta ett glas vin och småprata under tiden. Planerandet det står jag för men sen jobbar vi tillsammans, jag och R. Och motivation till att hitta på nytt det får jag bland annat genom att som igår få ett sms där det stod:
Vad ska vi laga för gott ikväll?
Klart man blir glad!
Igår blev det alltså denna rätt och vi blev både mätta och belåtna =)

Ingredienser till 4 personer
400 g pasta
200 g  haricots delade på längden
200 g sockerärtor, strimlade
1 kg räkor med skal
1 rödlök
En ask småtomater
2 vitlöksklyftor
2 tsk sambal oelek
2 lime
1 knippa koriander
Salt, peppar
Citronolivolja

Så här gör man:
Börja med att skala räkorna.
Sätt på pastavatten, koka pastan enligt anvisningar på paketet.
Under tiden: Dela haricots på längden och strimla sockerärtorna.
Ta bönorna och lägg dom i en kastrull med lättsaltat vatten. Låt det koka upp.
När det börjar koka ta av kastrullen och tillsätt 1 dl kallt vatten för att stanna av kokningen.
Skiva rödlöken och finhacka vitlöken.
Halvera tomaterna.
Hetta upp en stekpanna med lite olivolja.
Fräs vitlök och sambal oelek.
Häll av bönorna i ett durkslag.
Tillsätt rödlök, räkor,tomater och bönorna.
Låt det fräsa runt tills räkorna får lite färg.
Ta av pannan och pressa i limen.
Grovhacka koriandern och blanda ner.
Tillsätt lite citronolivolja på pastan.
Blanda pasta och räkröran.
Servera!

Eet smakelijk!