tisdag 23 oktober 2012

Krabbröra och röra med kronärtskocka och spenat

 
Provade två nya röror till bubblet i lördags båda goda och värda att göra igen. Kronärtskocksröran kan nog även passa bra på en buffe. Jag stack helt enkelt några smörknivar i så fick man bre själv på en bit baguette.
Ingredienser:
Krabbröran
Krabbklor eller krabba på burk Här är krabbklorna så billiga så man kan gott unna sig färska
ca 120 g krabb kött
1 dl majonäs
1 liten scharlottenlök
1 dl riven parmesanost
chili efter smak och styrka
salt och peppar
Så här gör man:
Rensa krabbklorna och fin hacka köttet, finhacka löken och blanda samtliga ingredienser.
Smaka av med salt och peppar.
Kronärtskocksröran:
150 g fryst bladspenat
1 brk kronärtskockshjärtan (400g)
1 dl creme fraiche
½ dl majonäs
½ dl philadelfiaost
1 dl riven parmesanost
½ tsk pressad vitlök
salt och peppar
Så här gör man:
Tina spenaten och krama ur vätskan väl och grov hacka. Grov hacka även kronärtskockshjärtanen och blanda med spenaten. Blanda i samtliga övriga ingrediensen och smaka av med salt och peppar.
Bon appétit!
Ps båda rörorna kan serveras varma baka då av i ugn i 175 grader i ca 20 min.