torsdag 25 oktober 2012

Varm marinerad ananas med vitchokladglass



Smarrig efterättsfavorit som är enbart för vuxna!
Den innehåller nämligen både rom och malibu =) Sprit och frukt är ju som sagt var en hederlig gammal combo...
Ingredienser 4 personer:
1 ananas
2 cl mörk rom
2 cl malibu
smör till stekning
svartpeppar.
vitchokladglass:
100g vit choklad
3 dl grädde
1 dl mjölk
1 vaniljstång
1 nypa salt
4 äggulor
1 dl strösocker
Så här gör man:Glassen  Koka upp grädde, mjölk och vaniljstång som är delad och urskrapad. Vispa äggulor och socker pösigt. Blanda äggsmet med grädden och mjölk blandningen. Värm upp det hela med låt det inte koka. Ställ blandningen i kylen ett par timmar att svalna. Fiska upp vaniljstången. Riv grovt hälften av chokladen och hacka fint resen, blanda i smeten. Häll blandningen i glassmaskinen. Ställ den färdiga glassmeten i frysen ett par timma
Ananasen:Skala och ta ut kärnan ur ananasen. Tärna i centimeterbitar och lägg i en skål. Häll på rommen och malibun, rör om och låt det stå och dra fram till serveringen.
Värm en stekpanna och ta i en klick smör. Fräs ananasblandingen så den blir ordentligt varm, peppra. Skeda upp i fina glas och lägg på en kula glass. Voila!
Bon appétit!