torsdag 18 oktober 2012

Gaufres à l'ancienne



 Idag hade barnen kompisar på mellis. För att inte chocka de "små" liven så passade jag på att göra något franskt. Gaufres, som ätes med creme caramel, nutella eller med pudrat florsocker. Oh'la la.
Recept för 5 personer
Ingredienser:
250 g mjöl
1 tsk salt
3 ägg
75 g smör
10 g bakpulver
150 ml mjölk
150 ml vatten
en skvätt öl
60 g socker
20 g vaniljsocker
1 msk olja
2 msk rom (tillval, gjorde inte det till barnen om någon undrar)
Så här gör man:
Blanda mjöl och salt. Rör ner äggen och tillsätt det smälta smöret. Vispa med elvisp till en jämn smet.
Tillsätt sockret, vaniljsockret, oljan, bakpulvret och eventuellt rom. Tillsätt sedan vätskan lite i taget och till sist lite öl. Låt smeten dra minst 30 minuter. Grädda!
Bon appétit!

ps det går utmärkt att först grädda till barnen och sen hälla i rom =))