Ingredienser:
färdig smördeg
500 g små plommontomater
4 vitlöksklyftor
olivolja
1 msk crema de balsamico
2 tsk provensalska torkade örter
lite socker
lite salt
peppar
Så här gör man:
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och dela vitlöksklyftorna på hälften.
Häll olivolja i en stekpanna och stek vitlöken så de får lite färg. Ta upp vitlöken och häll i tomaterna i pannan.
Häll i balsamicon, sockra, salta peppra och tillsätt kryddorna. Låt det steka ca 1 minut.Dra av pannan och lägg tillbaka vitlöksklyftorna.
Ta smördegen och lägg det över tomaterna så att det blir som ett lock och vik ner degen runt så det blir kanter. Ställ in stekpannan i ugnen 15 min till degen fått fin färg. Ta ut tarten och låt den vila 10 minuter. Ta en tallrik och pressa mot degen och vänd det hela. Låt det svalna och njut!
Bon appétit!