Visst har det varit kallt men grillsäsongen måste få börja lite. Till helgen lovar dom 19 grader sååååå....Grillat lamm plus dessa tillbehör ..obeskrivligt gott. Gillar man mellanöstern smaker då är detta mumma.
Tabbouleh
1 paket halloumi
3 dl bulgur
2 vitlöksklyftor
3 dl kyckling buljong
1 kruka basilika
1 kruka mynta
1 kruka persilja
1 citron, skal plus saft
1 granatäpple
1 dl rostade hasselnötter
Olivolja
1 röd lök
Paprikahummus:
1 paprika
1 burk kikärtor
1 msk tahini
1/2 dl citronsaft
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk rökt paprikapulver
1 tsk sambal oelek
Salt
1 msk olivolja
Gör så här:
Sätt ugnen på grill och grilla paprikan tills det blir svart, ca 20 min
Ta ut och låt svalna.
Dra av skinnet och ta ur kärnorna.
Skölj kikärtorna i vatten
Lägg ärtor, paprikan och övriga ingredienser till hummusen och mixa.
Smaka av med salt.
Tabbouleh:
Finhacka vitlöken
Fräs vitlök och bulgur i olja ett par minuter.
Tillsätt buljong och låt koka ca 12 min, titta på förpackningen.
Smaka av med olivolja och ev extra salt.
Hacka kryddor och rödlök.
Riv zesten från citronen och pressa ur saften.
Lägg allt i en skål och blada i grovhackade hasselnötter och granatäppelkärnor.
Stek halloumin och riv den i biter.
Blanda ner osten i tabboulehn.
Servera till grillat med hummusen.
Eet smakelijk!
Jorå, visst finns det lite härlig nederländs musik.
Hög volym, häderna i luften, skönt sväng på kroppen och helgstämmning infinner sig
Trevlig helg alla underbara!