tisdag 2 juni 2015

Rosmarin kyckling med chorizorisotto

Det här var helt galet gott, jag hade hittat en chorizo med massa sting så det blev bara så himla gott. 
Gör den!

Ingredienser:

700-800 g kycklinglår filéer 
Ett par kvistar rosmarin
2 citroner

Risotto:
4 dl risottoris
2 gula lökar
100 g rostad paprika
200 g stark chorizokorv (utan fjälster och grovhackad)
100 g riven parmesan
8 dl varm kyckling buljong
75 g smör

Gör så här:
Krydda kycklingen med salt och peppar,
Stek i stekpanna tillsammans med rosmarin så de får fin färg.
Låt kycklingen gå klart i ugnen på 125 grader till kycklingen har en innertemperatur på 72 grader.
Stek citronerna i pannan efter kycklingen så de får ordentligt med färg.
Risotton:
Finhacka löken.
Fräs riset och löken i olivolja tills de blir glansiga.
Tillsätt chorizon och låt det steka ytterligare någon minut.
Tillsätt lite buljong i taget så riset aldrig blir torrt.
Rör hela tiden.
När riset är klart,
Tillsätt smör och parmesan.
Sätt på ett lock och låt risotton vila en 10 minuter.

Serverat allt med lite grönsallad,

Eet Smakelijk!