fredag 22 mars 2013

Kyckling med ädelost, päron och annorlunda salladsvariant

Igår blev det filmkväll efter maten. Ännu en fransk-komedi men denna gång men en lite äldre film som många refererar till. Titeln kanske passar in på den här familjen... Alla fyra satt många gånger med händerna för ansiktet och utbrast -åh nej!
Lite god mat blev det innan och speciellt gott blev det med den annorlunda salladen till. Obs receptet är för två personer.( barnen åt pasta och kyckling utan ädelost)

Ingredienser:

2 kycklingfiléer
75 g ädelost
½ dl creme fraiche
salt och peppar
2 päron

Sallad:

1 salladshuvud
6 cornicons
½ röd lök
1 msk kapris
1 tsk fransk senap
1 dl creme fraiche

Så här gör man:

Bryn kycklingen i en stekpanna så den får fin färg. Salta och peppra. Lägg filéerna i en ugnsfast form
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda ädelost med creme fraiche. Bred blandningen på filéerna.
Klyfta päronen. Lägg päronen bredvid kycklingen.
Sätt in i ugnen i 15 minuter
Skölj och dela salladen
Halvera cornicornerna på längden.
hacka kaprisen.
Skiva rödlöken.
Blanda creme fraiche och fransk senap. Blanda i kprisen, cornicornerna och rödlöken.
Vänd ner blandningen i salladen.

Bon appétit!
Lite musik att komma i fredagsstämning!