torsdag 28 mars 2013

Laxburgare med skagenröra

Kors i taket men det här är en fiskrätt som alla gillar i familjen! Inte en smula fanns kvar inte ens lite skagenröra så man skulle kunna gjort sig en liten okynnesmacka. Klart gott betyg med andra ord.

Ingredienser:

Laxburgarna:
600 g lax
½ gul lök
1 ägg
salt, peppar

Skagenröra:
1 kg oskalade räkor
1 dl creme fraiche
½ dl majonäs
2 msk hackad dill
salt, peppar och lite pressad citron

Rågbröd, gurka och citronskivor

Gör så här:
Skagenröran:
Skala räkorna och låt det rinna av och torka på ett hushållspapper.
Blanda majonäs, creme fraiche och dill i en bunke. Tillsätt räkorna, salta peppra och pressa i lite citronsaft.
Burgarna:
Finhacka löken, finhacka laxen. Blanda med ägget, salta och peppra.
Forma biffar och stek i smör i stekpannan.
Lägg upp en skiva rågbröd, sprid ut gurkskivor.
Lägg på en laxburgare och toppa med skagenröra och en citronskiva.

Bon appétit!