måndag 9 september 2013

Krämig pasta med svamp

-Ja jag vet, jag är en sucker for pasta! Det går ju att variera i det oändliga!
Höstig variant denna gång, bra vardagsmat som går fort och är gott.

Ingredienser:
1 liter svamp, ( Jag använde, portabello, kantareller, shiitake och skogschampinjoner)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl vatten
1 dl grädde
en skvätt grönsaksfond
lite majsena redning för bruna såser
2 msk finhackad färsk timjan
2 dl riven parmesanost
400 g pasta

Gör så här:
Finhacka lök, svamp och vitlök.
Smält lite smör i en panna och låt löken, svampen och vitlöken fräsa till svampen får färg.
Tillsätt finhackad timjan
Häll på vatten och grädde.
Låt det koka ett par minuter
Smaka av med fond, salt och peppar.
Red såsen med majsena redning så du får en krämig konsistens.
Stäng av plattan och tillsätt den rivna osten.
Koka pastan enligt anvisningar.
Blanda den färdiga pastan med svampsåsen.
Riv lite parmesan ost över.

Eet smaklijk!