Fortsätter att prova olika sorters soppor och den är var jättegod, söt och lite stark.
Medans jag gjorde den så kände jag att det skulle vara gott med lite räkor i. Som tur var hade jag några hemma och det gjorde soppan lite mer matig. Rekommenderas varm!
Ingredienser:
1 msk olja
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1 tsk sambal oelek
1 tsk curry
1 kg morötter
2 citrongrässtjälkar
finrivet skal av 1 apelsin
7 dl grönsaksbuljong
400 g kokosmjölk
paprikapulver till garnering
Till servering: Skalade räkor och ett gott bröd.
Så här gör man:
Fin hacka lök, vitlök och morötter.
Värm oljan i en gryta och tillsätt finhacket.
Häll i curry, riven ingefära och sambal oelek.
Låt allt svettas men inte få färg.
Tillsätt buljongen och nästan all kokos mjölk, spar lite till garnering
Krossa citrongräsen och lägg i.
Tillsätt det finrivna apelsinskalet.
Låt det koka försiktigt under lock i 25 minuter.
Mixa soppan slät.
Lägg räkor i botten i soppskålarna och häll över soppan.
Ringla lite kokosmjölk över och strö över lite paprika pulver.
Eet smaklijk!