måndag 16 december 2013

Asiatiska lax och räkbiffar med lime och ingefärsyoughurt

Såna här smarriga fiskbiffar blev vi bjudna på hos vänner på Gotland i somras. Jag passade förstås på att fråga om receptet för fiskrecept kan jag inte få för många av.
Lika gott var det nu som då men vi saknade det härliga sällskapet.

Ingredienser:
400 g fiskfilé (lax, torsk)
150 g skalade räkor
1 ägg
½ kruka koriander
2 vitlöksklyftor
2 cm riven ingefära
Skal och saft från ½ lime
1 tsk sambal oelek
Salt och peppar

Sås:
2½dl turkisk yoghurt
2 cm riven ingefära
Skal och saft från ½ lime
Salt och peppar

Tillbehör:
Bulgur, gurka och kokt broccoli

Gör så här:
Lägg samtliga ingredienser till biffarna i en skål och mixa till en slät massa.
Forma biffar.
Stek i smör och olja så de får fin färg.
Lägg dem på ett ugnsfast fat och låt de gå klart i ugnen i 150 grader i ca 15 minuter.
Koka under tiden bulgur.
Koka broccoli.
Kärna ur gurkan och skär i halvmånar.
Blanda samtliga ingredienser till såsen och smaka av med salt och peppar.
Blanda ihop bulgur, broccoli och gurka.
Servera och njut!

Eet smaklijk!