Ingredienser:
500 g laxfilé
1 scharlottenlök
2 dl vitt vin
1 dl vispgrädde
50 g smör
Salt, peppar
ca 8 st cocktailtomater
Blandade örter (ex gräslök, persilja)
1 tsk dijonsenap
1 bit färsk pepparrot
Gör så här:
Hacka löken.
Låt den svettas i lite smör i en kastrull.
Häll i vinet och låt det koka ner så att endast en tredjedel kvarstår.
Häll på grädden och låt det återigen reducera till endast en tredjedel kvarstår.
Skiva smöret i bitar och rör ner lte i taget i såsen tills den tjocknar.
Tillsätt senapen.
Smaka av med salt och peppar.
Klyfta tomaterna och ta bort kärnorna.
Skiva laxen tunt.
Lägg laxen på ett stort fat.
Strimla över örterna och strö ut tomaterna.
Ringla ut såsen.
Riv pepparrot och strö över
Eet smaklijk!