Ingredienser:
Färsk lax, räkna 200- 300 g per person
lime
salt, peppar
alspån
Sallad:
kokt färsk potatis
nätmelon
sockerärtor
lök
sallad
feta ost
småtomater
sambal oelek
citron olivolja
vit balsamvinäger
salt
Gör så här:
Ta fram laxen medand du tänder grillen. Pressa över limesaft, salta och peppra.
Se till att grillen inte är för varm, 120 grader är perfekt.
Grilla laxen indirekt med lock.
Släng på en näven alspån innan du sätter på locket.
Grilla tills laxen är ca 48 grader.
Salladen:
Blanda samtliga ingredienser utom oljan och vinägern i en stor skål.
Häll över citronolivolja och balsamvinäger.
Salta och blanda om ordentliga så du inte får sambal oeleken på ett ställe..
Enkelt och gott!
Närheten till grillning och kök är försvinnande liten :)