måndag 14 juli 2014

Fläder och jordgubbsdessert

Nu blev det igen sånt där uppheåll på bloggen... Vi är på semester och bor i den allra sötaste lilla stuga man kan tänka sig. Pytteliten spis med två plattor och endast kallvatten på trappen. Men det är så det ska vara på sommaren. Mat lagas det ändå och igår blev det här till efterrätt. Gott,gott!

Ingredeinser:
Drygt en halvliter jordgubbar
1 gelantinblad
1/2 dl koncentrerad fläderblomssaft
1 dl turkisk yoghurt
1/2 dl florsocker
1 dl vispgrädde

Gör så här:
Dela samtliga gubbar i kvartar.
Spar undan lite till garnering.
mosa resterande med fläderblomsaften.
Lägg gelantinbladet i vatten ca 5 min
Koka upp jordgubbsmoset.
Blanda i gelantinbladet.
Låt blandingen svalna.
Blanda yoghurt och florsocker.
Vispa grädden hårt.
Blanda grädden med yoghurten och hälften av jordgubbsmoset.
Ta 4 glas häll jordgubbsmos på botten. Fyll på med gräddblandningen och till slut garnera med jordgubbar.
Ställ i kylen minst en timme.
Njut!