Ingredienser:
500g stora tomater
500g småtomater
3 gula lökar
2 stora paprikor
1 hel vitlök
5 dl vatten (ev mer)
2 buljongtärningar (höns, grönsak spelar ingen roll)
1 rejäl tsk sambal oelek
1-2 msk honung
vit balsamvinäger en regäl skvätt (här får man smaka av)
Grädde( tror jag hällde i typ 1 dl)
Basilikaolja
1 ½ dl rapsolja
1 kruka basilika
1 dl riven parmesan
½ riven vitlöksklyfta
Salt & peppar
Gör så här:
Sätt ugnen ppå 270 grader.
Ta en plåt med bakplåtspapper. Kärna ur paprikan. Dela tomaterna, paprikan och löken i bitar och sprid ut på plåten.
Slå in den hela vitlöken i aliminiumfolie och lägg på plåten.
Låt det gå i ugen tills det får regäl färg.
Ta ur vitlöken ur folien och kläm uur den mjuka vitlöken i en gryta. häll även övriga grösaker i grytan och mixa det slätt.
Tllsätt honung och sambal
Tillsätt vatten så att du får en bra konsistens. Lägg i buljongtäringar och låt det koka upp så dom löser sig.
Smaka av med balsamvinägern och smaka av med eventyellt mer salt.
Mixa alla ingredienser till basilikaoljan utom salt och peppar som du smakar av med när oljan är slät.
Servera med ett gott bröd
Smaklig spis!
