Hittade små närodlade färska jordgubbar på marknaden som slank ner med lite vaniljglass och canelérna. |
Ingredienser till 60 st:
5 dl standard mjölk
2 ägg + 2 äggulor
100 g mjöl
250 g strösocker
50 g smör
1 nypa salt
2-3 msk rom
1 msk rinnande vaniljextrakt.
Så här gör man:
Koka upp mjölk, smör och vaniljextrakt.
Vispa mjöl, socker och ägg.
Tillsätt den kokande mjölkblandningen under vispning så det blir samma konsistens som på en pannkakssmet.
Låt smeten vila i 1 timme.
Tillsätt rom och blanda väl.
Värm ugnen till 300 grader. Fyll formarna 3/4 delar och sätt i formarna i ugnen, sänk sedan direkt ugnen till 180 grader och baka av i 40 min.
Bon appétit!
Födelsedagsbarnet med sin supersmarriga egenbakade tårta ! |