Vi åt det igår med grillade lammkotletter som fått marinerat i mortlade vitlöksklyftor och rosmarin.
Ingredienser:
2 auberginer
olivolja
salt, peppar
1 ½ dl sultanrussin
50 g pinjenötter
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
500g krossade tomater
1 kanelstång
Så här gör man:
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela auberginerna på längden, snitta ytorna och pensla med olivolja, salta och peppra.
Lägg dem i en ugnsfast form. Sätt in i ugnen 25 minuter.
Hacka vitlök och gul lök. Fräs i olivolja tills löken är glansig. Tillsätt krossade tomater, hälften av russinen och kanelstången. Salta och peppra. Låt tomatblandningen koka försiktigt under lock i 10 min. Ta ut auberginerna och häll över tomatblandningen, ställ in i ugnen igen och låt det gå ytterligare 10 min. ta ut formen och strö över resterande russin och pinjenötter. Voila!
Bon appétit!