torsdag 6 september 2012

Öppen lasagne


Alltid roligt med nya kokböcker och i min nya fanns det så mycket roliga recept, bland annat detta som var supersmarrigt och som jag kommer göra flera gånger. Detta recept är för två personer.
Ingredienser:
½ dl mandel
25 g smör
1 citron
½ tsk honung
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 250 g skogschaminjoner eller portabella
4 skivor serranoskinka (kan uteslutas)
200 g färsk spenat
½ burk ricotta
2 färska lasagneplattor
Så här gör man:
Rosta mandels i en torr stekpanna tills den fått färg och knäpper. Krossa mandels i en mortel och ställ åt sidan.
Smält smöret, separera det klara smöret från den grumliga bottensatsen.
Låt det klara smöret koka på låg värme tills det börja lukta knäck, dra det åt sidan
Riv skalet av citronen och blanda med mandelkrossen,smöret och honungen. Smaka av med salt och citron. Ställ åt sidan i kastrullen
Koka upp vatten för att koka lasagneplattorna.
Hacka lök och vitlök, fräs i en panna, skiva svampen och stek tills den fått färg och blivit mjuk. Strimla ner skinkan i blandningen och låt den steka med en stund. Blanda i spenaten och låt det sjunka ihop.
Koka lasagneplatorna,värm mandelpeston. Lägg upp på tallrikar. Bre ut svampblandningen på halva lasagneplattan. Lägg på en stor sked ricotta, vik över plattan och bred ut mandelpeston över.
Bon appétit!



Det blev en barnvariant också så alla blev nöjda =)