Har gjort den här salladen ett par gånger nu och den är helt klart en ny favorit. Jag har en soft spot för mezemat och den här rätten passar in där.
Dadlarna blir så knäckigt goda i ugnen och sesamfröna får extra smak av rostningen, mums!Vi har ätit den till grillat lamm och det har varit super. Gott var också att lägga på någon skiva getost.
Ingredienser:
200 g röda linser
10 dadlar
salt
olivolja
80 g pistagenötter
3 msk sesamfrön
50 g soltorkade tomater i balsamvinäger
Persilja
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Värm en kastrull med lite olivolja i.
Fräs linserna en liten stund men utan att de får färg.
Häll på rikligt med vatten, salta och låt linserna koka upp. Koka i ca 5 minuter.Rör om hela tiden
Häll av och sola med kallt vatten.
Plocka ut kärnorna ur dadlarna, dela dom i större bitar.
Lägg dom på en plåt och strö över salt. Ringla över lite olivolja.
Låt dadlarna gå i ugnen i 5 minuter.
Ta ut plåten och strö över pistagenötter och sesamfrön.
Ställ in i ugnen igen och låt sesamfröna bli gyllenbruna.
Grovhacka tomaterna och persiljan
Blanda samtliga ingredienser och lägg upp på ett fat.
Servera med grillat och kanske med lite getost.
Eet smaklijk!