tisdag 1 oktober 2013

Högrevsbolognese

Väldigt ofta så blir det någon slags variant på köttfärssås hemma hos oss. Kanske är det så hos dom flesta familjer, en återkommande middag? Den här varianten blev iallafall väldigt uppskattad hos hela familjen och köttfärsen får nog vika hädan för ett tag framåt. Med tonårsbarn i huset har man ju ätit en hel del köttfärsrätter genom åren minst sagt... Så att slippa köttfärs är helt klart välkommet. Dock så tycker K att köttbullar med mos och gräddsås är en av de främsta rätter hon kan tänka sig... 

Ingredienser:

500 g högrev
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk hela tomater
1 dl vitt vin
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
några kvistar timjan
hackad persilja
riven parmesan ost

Pasta

Gör så här:

Tärna högreven i mindre bitar.
Hacka lök och skiva vitlöken fint.
Bryn köttet och löken i smör så köttet får färg men inte löken.
Hacka tomaterna i mindre bitar.
Häll i tomater, vatten, vin och buljongtärning.
Lägg i timjanen
Låt det koka under lock i 1 timme
Smaka av med salt och peppar.
Servera med pasta, nyriven parmesan och lite klippt persilja.

Eet smaklijk!