torsdag 9 januari 2014

Citron och vitlöksmarinerad kyckling med krämig italiensksås


Lite comfort food nu när det är mörkt och regnigt. Pasta mättar ju så skönt men jag har upptäckt att jag ofta blir proppmätt. Därför försöker jag äta en stor portion sallad till. Blandande salladssorter men bland annat ruccola med citronolivolja, vit balsamvinäger, salt och peppar. Så enkelt men så gott. Jag kan äta i mängder!

Ingredienser:

500-600 g kyckling lårfiléer
2 vitlöksklyftor
2 msk kyckling fond
Rivet skal från 1 citron
6 soltorkande marinerade tomater
½ kruka färsk basilika
2½ dl grädde
½ dl vatten
400 g pasta

Så här gör man:

Riv vitlöksklyftorna och blanda med citronskal och kycklingfond.
Blanda blandningen med kycklingfiléerna och låt de dra ett par minuter.
Värm en stekpanna med lite smör.
Fräs på filéerna så de får lite färg. Ta ur dom ur pannan och ställ dem åt sidan.
Finhacka tomaterna och basilikan.
Häll grädde och vatten i stekpannan.
Tillsätt tomat och basilika hacket.
Låt det koka upp.
Lägg tillbaka kycklingen och låt den bli klar i såsen.
Koka pastan under tiden.
Smaka av med salt och peppar.

Servera med en stor grönsallad, gärna med ruccola så det blir lite fart!

Eet smaklijk!