onsdag 8 januari 2014

Citron torsk med puttanescasås

Äntligen återgår livet till det normala! Fest i två veckor med familj och vänner tar på krafter så vardagen känns efterlängtad. Vardag betyder ju också vardagsmat och det kan ju vara nog så knepigt att variera. Därför lovade jag Torbjörn (R:s lillebror) att recept som är lätta att laga och snabba ska få en egen etikett på bloggen. Då kan man snabbt kan hitta dom när inspirationen tryter.Så etiketten heter helt enkelt Torbjörn! Här är recept som är lätta snabba och som jag vet att du Torbjörn kan göra. Stor kram till dig!

Ingredienser:
ca 600 g torskfilé
1 citron
salt och peppar
Puttanescasås:
3 tomater färska eller skalade på burk
2 msk tomatpuré
1 nypa socker
3 sardell filéer
1 dl kapris
2 dl svarta oliver
2 vitlöksklyftor

Servera med ris, pressad potatis eller pasta + vitlöksfrästa haricovert men lite extra svarta oliver

Gör så här:
Börja men att skålla, skala och kärna ur tomaterna om inte du valt skalade på burk.
Hacka tomaterna fint
Finhacka även sardeller, kapris, oliver och vitlök.
Värm en stekpanna med lite olivolja.
ha i tomatpuré och låt det steka en liten stund med lite socker.
Tillsätt den hackade vitlöken men låt det bara steka tills det börja dofta.
Tillsätt därefter tomat, oliver, kapris och sardeller.
Om det verkar lite torrt så häll på en lite skvätt vatten eller vitt vin.
Låt det stå och småputtra medans du tillagar fisken.
Sätt ugnen på 150 grader
Skär torsken i portionsbitar.
Riv skalet av en citron och gnid in bitarna med zestet.
Salta och peppra.
Värm en stekpanna med smör och olja.
Fräs fisken så den får färg, lägg bitarna på ett ugnssäkert fat och låt det gå klart i ugnen. Använt termometern om du känner dig osäker 56 grader.

Servera med något härligt!

Eet smaklijk!