Ingredienser för 4 personer:
Torsk ca150 g /person
150 g rökt fläsk
2 dl puylinser
1 lök
1 1/2 msk kycklingfond
5 dl vatten
1 lagerblad
Ett par timjankvistar
1 dl hackad persilja att tillsätta på slutet
Rödvinsås:
1 lök
2 dl rödvin
1/2 dl vatten
2 msk kycklingfond
1/2 msk maizena
50 g smör
Gör så här:
Skölj linserna ordentligt, annars blir det kvar produkter som gör att man blir gasig i magen...
Finhacka lök och fräs den i en kastrull i smör.
Tillsätt linser,vatten,fond, lagerblad och timjan.
Koka enligt förpackning, mina var 45 min.
Häll av linserna och tillsätt persiljan.
Under tiden linserna kokar så:
Sätt ugnen på 150 grader
Salta och peppra torsken.
Stek skinnsidan i lite smör.
Lägg torken på ett ugnfast fat och sätt i termometern.
Stek klar torken i ugnen så den är 47 grader.
Såsen:
Finhacka löken.
Koka ihop lök, vin,vatten och fond i 5 minuter.
Vispa i maizenamjöl utrörd i lite vatten och låt det koka i 2 minuter.
Vispa i smöret lite i tagen.
Strimla fläsket i bitar och stek på hög värme så de blir knapriga.
Låt de rinna av på lite hushållspapper.
Servera!
Eet smakelijk!