torsdag 10 september 2015

Svampsoppa med sherry


Jag gjorde en sån god svampsoppa i veckan men jag glömde att ta ett kort. Så det här kortet får symbolisera hur urgott det var.

Ingredienser till 1 liter soppa
1 liter svamp (använd trattisar mormor)
4 msk smör
1 liter kyckling buljong
0,5 dl sherry
1 rödlök skuren i fina båtar
1 morot finhackad i tärningar
1 tsk färsk timjan
1 msk tomat pure
3 msk vetemjöl
2 dl creme fraiche
1 krm cayennepeppar

Gör så här:
Rensa och dela svampen.
Lägg i en kastrull men 1 msk smör.
Låt det koka upp under lock så all vätska går ur.
Ta av locket och låt vätskan koka in.
På så sätt blir svampsmaken mer intensiv.
Slå på buljong och sherry och låt det småkoka.
Fräs kvarvarande smör, morot, timjan och lök i en stekpanna.
Tillsätt tomatpure'n. 
Sikta över mjölet och låt det blandas ordentligt.
Späd blandningen med buljongen under vispning.
Låt alltsammans koka ihop med creme fraichen i ca 10 minuter.
Smaka av med cayennepepparn.

Servera men något härligt bröd.

Eet smakelijk!