torsdag 9 december 2021

Släta saffransbullar med smör och socker


 Saftiga bullar som smakar riktigt mycket saffran och håller i flera dagar? Ja tack! Då är det här receptet perfekt. Tar tid 6 timmar! Men det är inte svårt. Perfekt att ha i påse. Bara ta fram, smälta lite smör, pensla på och doppa i strösocker. Mums!

Ingredienser till 20 bullar
Fördeg
325g mjölk
10g jäst
450g vetemjöl

"Degen"

90g socker
90g smör rumstempererat
10g havssalt
1 ägg
0,5 msk vaniljsocker
250g vetemjöl
Fördegen
1g saffran (två påsar)

Smält smör och socker till garnering

Gör så här:
Rör ut jästen i den kalla mjölken och blanda ihop med vetemjölet.
låt det stå i en täckt bunke i 3 timmar.
 Ta fördegen och blanda med resterande ingredienser. Knåda ihop till en smidig deg.
Forma 20 bullar. Dom ska vara rätt små.
Jäs till dubbel storlek ca 1,5 timmar.
Grädda i ugnen i 225 grader ca 7 minuter.

 Pensla dom du tänker äta med smält smör och doppa i socker.
 
Supergott! 
Om man tar dom som kommer direkt från ugnen smakar dom som saffransmunkar😋