onsdag 8 december 2021

Råbiff med smaksatt majjo, parmesan och pommes pinnes


 R kom hem med innanlår av rådjur, superkvalitet. Vi funderade en stund vad vi skulle göra med det fina köttet och vi bestämde oss för råbiff. En titt i kylen visade att de vanliga tillbehören fanns inte hemma men varianten som blev av det som fanns hemma överträffade det klassiska. Så receptet kom in på bloggen för att kunna göras igen och inte glömmas bort.

Ingredienser till 2 råbiffar
100g fint kött ( kan som i detta fall vara innanlår av rådjur men kunde också varit typ oxfilé) 
Riven parmesan
Pommes pinnes en näve
Majonäs (ta hellmans den är godas)
Några droppar olivolja
Dijonsenap
Flytande honung
Flingsalt och nymalen peppar.

Gör så här:
Börja med att inskära köttet fint, fint.
Blanda med några droppar olivolja och smaksätt med lite flingsalt och nymalen peppar.
Forma till två biffar
Gör såsen:
Blanda majonnäs ca 2 msk med ca 1 tsk dijon och lite honung. Rör ihop och smaka av. Dijonen ska kännas och honungen ska runda av lite. Här får man smaka sig fram vad man tycker är gott.
Ringla såsen över biffarna
Riv över parmesan och tre över lite pommes pinnes.
Ringla över lite av såsen till bara för att det är gott.
Strö lite persilja över så det ser snyggt ut och voilà! Klart!

Proffsig förrätt som smakar gudomligt!