måndag 20 november 2023

Filodegs tarte med chevre och päron


 Är helt inne på filodeg just nu. Men köper man en förpackning så räcker den ju till massor. Här kommer ett recept från i lördags som passade väldigt bra till fördrinken. Jag gjorde en liten men det här är ju bara att dubbla hur man vill. 

Ingredienser:
5 filodegsark
25g smör
1 ägg
2 msk grädde
½ rulle chevre
1 päron
honung att ringla över och lite flingsalt

Gör så här:
Ringla lite olja i botten på formen du tänker använda
Ta ett filoark i taget och dra ihop det så det veckar sig. Fyll formen med "veckade" filodeksark.
Skiva chevren i skivor och halvera dom. Peta ner dom emellan vecken på filodegen. Gör lika dant med päronet.

Smält smöret och ringla över.
blanda ihop ägg och grädde och ringla över.

Grädd i ugnen ca 20 minuter i 175 grader.

Ta ut den och ringla över honung och strö över lite flingsalt
Njut av den ljummen :)