Jag har odlad mangold i år och vilken användbar grönsak, passar i de flesta maträtter och en utmärkt ersättare av spenat. Dessutom är ju stjälken god. Jag odlade mangold bright light vilket gjorde att dom var i alla möjliga färger. Jag har till och med använt blad som dekoration i buketter. Så fina och kan skördas om och om igen. Nu till receptet ytterligare en vegetarisk vardagsrätt. Denna gång en indisk Daal, R kommenterade maten med: -Det här är så gott, tror ingen äter så bra som jag gör. Får jag tycka är ett mycket gott omdömme på rätten. Så här kommer receptet för att kunna lagas igen
Ingredienser till 2 personer + en matlåda
2 gula lökar
ca 4 cm färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
1 msk sambal oelek
1½ tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
1 brk kokosmjölk
6 dl vatten
2 tomater
2 buljongtärningar
300 g röda linser
En rejäl knippe mangold (eller bladspenat)
Ev mer salt
Servera med:
Youghurt
färsk koriander
hackade sötmandlar ( har du några friterade så ta dom)
Lime klyftor
Gör så här:
Finhacka lök, vitlök och ingefära.
Fräs i lite olja, tillsätt garam masala, gurkmejra och sambal oelek. Fräs en liten stund till.
Tillsätt vatten och kokosmjölken. Smula i buljongtärningarna. Skär tomaten i bitar och lägg i. Låt det koka upp och ha i linserna. Koka försiktigt i 15 min. Rör om då och då. Ha eventuellt i mer vatten om det blir för tjockt.
Så klart att servera men tillbehören!