torsdag 4 september 2025

Pilgrimsmusslor med päron, mandel och misosmörsås

 

Här kommer ett recept på en så lyxig förrätt. Den var så god så god och inte så svår att göra alls om man bara följer steg för steg. Jag hittade receptet på instagramm men tog en skärmdump så jag vet inte vvems som är upphovsman men komplimanger till den som kom på detta :)

Ingredienser för två personer:
3 pigrimsmusslor
1 päron
½ dl marconamandlar 
Vit tryffelolja

Såsen:
½ scharlottenlök
1 ½ dl vitt vin
1 ½ tsk vit misopasta
75 gr rumsvarmt smör i kuber
4 msk grädde
Citronjuice
Svartpeppar

Gör så här:

Skiva päronet i små kuber och kacka mandlarna men inte för fint.
Lägg på en varsin assiette i mitten som en liten ö
Finhacka scharlittenlöken och låte det fräsa lite i kastrullen. Häll på vinet och låt det redusera till hälften. Det här går fort.. Sila av löken. 
Vispa i misopastan och tillsätt möret lite i taget under vispning. Tillsätt grädden och koka till lagom konsitens. Smaka av med citronjuice och svart peppar.
Dela pilgrimsmusslorna och skär ett rutmönster i dom (obs ej nödvändigt)
Stek knappt 30 sek på varje sida.
Häll såsen runt "päron och mandelsön" och dekorera men pilgrimsmusslorna.

Servera med ett glas riktigt gott bubbel !