måndag 9 juli 2012

Snabbt middagstips



Idag fick middagen gå fort och då är ju färs alltid bra. Jag upplever att biffarna blir väldigt bra om man använder hälften nöt och hälften fläskfärs, det blir liksom mer saftigt då. Tillbehör blev marinerade cocktailtomater och en slags snabbvariant på tzatziki. Här kommer receptet:
Färsbiffar:
350 g nötfärs
350 g fläskfärs
massor med färska kryddor från trädgården, jag använde salvia,dragon, basilika,persilja och rosmarin.
3 pressade vitlöksklyftor.
ca 2 msk bbq sås
2 msk kalvfond
Så här gör man: Hacka alla kryddorna fint blanda samtliga ingredienser väl så att färsen blir bra blandat och de stora "korvarna" som är i färs nu mera går sönder. Forma 6 stora biffar och bryn på hög värme så dom får fin färg runt om. Ställ sedan in dom i ugnen ca 175 grader och låt dom bli klara. Det brukar ta ungefär lika lång tid som för pastan att bli klar så ca 10 min.
Marinerade coktailtomater:
 1 ½ ask coktailtomater
balsamico den trögflytande
salt och peppar
Gör så här: 
Halvera tomaterna ringla över balsamicon, salta och peppra, klart att äta direkt.
Snabb tzatziki:
Gurka 15-20 cm
½ vitlöksklyfta
2 msk creme fraiche. (skulle använt turkisk youghurt om jag var i sverige)
salt och peppar
Gör så här:
Skiva gurkan så att det blir små trekanter, blanda med creme fraiche och pressa ½ klyfta vitlök i. Smaka av med salt och peppar.
Bon appétit!
ps till den här rätten kan man ha ris, pasta eller potatis till vilket man nu tycker om.