Provade nytt recept igår dock inte helt nöjd, nästa gång jag gör receptet tar jag bort saffran. Det var för påträngande smak, det tog över. Jag gillar bättre när vitlök och parmesan får dominera så nästa gång blir det perfekt =)
Gnocci med grillad squash:
1 paket färsk gnocchi, ca 400 g
1 gul lök
2 vitlöksklyftor.
(½ g saffran)
1 näve ruccola
1 dl vitt vin
200 g squash
salt och peppar
riven parmesen
smält smör
Gör så här: Koka gnocchin enligt förpackningen.
Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs löken, vitlöken och saffranet 2-3 minuter.
Tillsätt gnocchin och vinet, låt fräsa ytterligare 3-4 min smaka av med salt och peppar och tillsätt ruccolan.
Skär squashen i 1 cm stora skivor, pensla med olivolja, salta och peppra. Grilla runt om så den får fin färg. Blanda försigtigt ihop gnocchiröran med den grillade squashen, strö över parmesan och ringla smält smör över.
Bon appétit!
I grannens kompost så har en squash börjat växa, vilken kraft! Den ligger nu ute på vägen till och med. Undra om man kan "palla"??? |