Äntligen är barnen klara i skolan och sommarlovet kan börja. Lite firning igår, dock utan K som sover över hos kompisar stup i ett. Hm ärligt talat så var det var nog mest jag och R som firade lite, lilla H satt nämligen som klistrad framför sista avsnittet på dokusåpan Les Anges (hemsk, hemsk serie)
Nåväl mumset igår blev denna fräscha soppa med lite pilgrimslyx till. Inte dumt alls om man är vuxen, lilla H åt cordon bleu...
Ingredienser:
500 g tomater
1 rödpaprika
1 gurka
1 rödlök
2 vita brödskivor
1 vitlöksklyfta
½ dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
salt och peppar
Tillbehör:
brödkrutonger
pilgrimsmusslor
Så här gör man:
Dela och kärna ur tomaterna, gurkan och paprikan.
Spara lite gurka som garnering.
Skiva vitlöken, hacka rödlöken.. Dela brödet i bitar.
Lägg alltsammans i mixen och häll på olivolja och vitvinsvinägern.
Mixa tills det blir slätt.
Smaka av med salt och peppar.
Låt soppan stå minst 2 timmar i kylen eller över natten.
Servera med brödkrutonger och stekta pilgrimsmusslor
Bon appétit!