torsdag 12 juni 2014

En svensk tapas ( färsk potatis och rökt lax)






Årlig bbq på barnens skola och vi föräldrar uppmanades att ta med något som representerade Sverige. Färskpotatis är Sverige för mig och lax är Sverige för många utlänningar. Så det här blev min lilla kombo. Det blev lite röra över, det blandade jag bet lite av inkråmet från potatisarna och serverade på skedar.( se bilden under receptet. Mycket uppskattat av min R.

Ingredienser till ca 40 potatisar.
40 små färskpotatisar
200 g rökt lax
2 hårdkokta ägg
1 liten rödlök
2 dl crème fraiche
3 msk majonnäs
Salt och peppar
Gräslök till garnering

Gör så här
Koka potatisen och låt dom kallna.
Skär av lite av botten och toppen.
Gröp ur dom lite.
Hårdkoka äggen, låt dem svalna.
Finhacka lax, ägg och rödlök.
Blanda med majonnäs och crème fraiche.
Smaka av med salt och peppar.
Fyll potatisarna med röran.
Garnera med finhackad gräslök.

Eet smakelijk

+++++++++++++++
Röra med potatis, lättare för den stressade eller late...