Här kommer en lättlagad och smarrig vardagsrätt. Jag använde blandfärs men jag tror det är precis lika gott med fläsk eller kycklingfärs. "Bullarna" blir väldigt smakrika så det behövs inget salt i smeten. Såsen runt och är tillräckligt salt. Jag tycker också det var gott med mycket nudlar och morötter för att ska bli lagom blandning. Men jag är inte så mycket för stark mat 😊
Ingredienser:
Bullarna:
500g färs (bland , fläsk eller kyckling)
500g färs (bland , fläsk eller kyckling)
1 ägg
1 dl kokosmjölk
2 salladslökar
2 msk ströbröd
Teriyakisåsen:
2 cm ingefära färsk
1/2 tsk sambal oelek
1 lime, saften
1,5 dl strösocker
2 dl japansk soja
Servera med risnudlar, finstrimlade morötter, skivad salladslök och sesamfrön
Gör så här:
Blanda samtliga ingredienser till bullarna.
Stek dom bara presis så dom får lite färg.
Ta dom ur pannan och lägg på ett fat.
Riv ingefäran.
Blanda samtliga ingredienser till teriyakisåsen i stekpannan och låt det småkoka i 5 minuter.
Lägg tillbaka bullarna i pannan och låt det koka försigtigt med såsen i 5 -10 minuter. Tills bullarna är klara.
Koka nudlar och finstrimla morötter.
Strö över salladslök och strössla över sesamfrön.
Klart!