Det här var så där snuskgott. Man blir helt däven efter och horisontalläge i soffan är det ända som hjälper.
Men gott så det var det värt. Kan tänkas att kan kan äta lite mindre för att slippa matkoman men det är svårt. Tricket är att få köttet riktigt bra är att steka det och låta det vila 30 minuter. Precis innan du ska skiva upp det så stoppar du in det i ugnen på 200 grader i 2 minuter. Då "läcker"det inget köttsaft utan blir så gott!
Ingredienser till 2 mackor:
2 skivor lavainbröd
2 skivor entrecote
Små plommontomater
rödlök
färsk pepparrot
2 äggulor
Sås
1dl majonäs
0,5 dl creme fraiche
2 tsk sötstark senap
2 tsk dijon senap
Potatis till klyftpotatis
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skiva potatis, ringla över olja och salta. In i ugnen
Stek köttet och låt det vila i 30 minuter. Så när potatisen är klar så kan du sänka värmen i ugnen och värma på köttet i 2 minuter innan du ska skiva upp det.
Dela tomaterna och låt dom steka lite försiktigt i pannan efter köttet
Blanda ihop såsen.
Lägg 1 tredjedel i en plastpåse att ringa över mackorna och resten i en varsin skål på tallriken att doppa potatisen i.
Finhacka rödlöken
Så när potatisen är klar är det dags att steka brödet
Värma på köttet och skiva upp det
Montera mackan så här:
Bröd
tomater
Rödlök
Skivat kött
Ringla sås
Riv färsk pepparrot
Toppa med äggula
Servera med potatisklyftorna och extra sås.
Fall i matkoma....